Naturguidning-Vildmarksturism

Naturguidning-Vildmarksturism ger Dig stora möjligheter att få nya och /eller fördjupade kunskaper om och erfarenheter av friluftsaktiviteter i många olika former. I utbildningen ingår flerdagsturer med övernattningar utomhus såväl sommar som vinter. Du kommer att få känna på skog och fjäll, kanot och kajak, överlevnadsturer samt is- och klippklättring.

Du kommer att få lära dig mycket om bl a djur, natur, friluftsteknik och matlagning i fält. För att Du skall kunna leda och ge service åt olika grupper ingår kurser i ledarskap, turismkunskap samt säkerhet och livräddning. Den arbetsplatsförlagda delen av utbildningen sker på olika fjäll- och turistanläggningar samt aktivitets- och äventyrscentra.

Som individuellt val ser gärna Turismbranschen att Du väljer språk. Vi erbjuder Tyska steg
1-5. Du har även många andra alternativ för Ditt individuella val som t e x Trafikkunskap/Körkortsteori med introduktion i bilkörning där 6 körlektioner ingår.

Utifrån elevernas intresse ordnas studiecirklar som t e x jägarexamen kvällstid. Turneringar i innebandy, volleyboll och badminton är vanliga bland eleverna. Många elever är med i föreningar i Älvdalen som t e x Älvdalens Sportfiskeklubb.